Zakaj uporabljati balzam za lase?

Balzam za lase sivka - razcepljene konice

Ali tudi ti zavidaš igralkam v TV reklamah, ker imajo gladke in popolne lase? Seveda ta učinek dosežejo s pomočjo balzama za lase! Sedaj ko poznaš njihovo skrivnost, ti bom v nadaljevanju obrazložila zakaj sploh uporabljati balzam za lase.

Osnovne naloge balzama za lase

  1. Zmanjša trenje med lasmi;
  2. Omogoča lažje razčesavanje;
  3. Zmehča lase
  4. Lase naredi bolj svetleče
  5. Lasje po uporabi postanejo so bolj ˝ubogljivi˝

Le katera se ne bori z naelektrenostjo svojih las?

Obstaja več razlogov za naelektrenost las, ki tudi mene vse prevečkrat spravlja ob živce.

Česanje z glavnikom

Pri česanju las se naboj, ki ga imajo lasje, prenese na glavnik. Enak naboj na glavniku in laseh pa pomeni, da se lasje in glavnik med seboj odbijajo, kar pa mi zaznamo kot naelektrenost las.

Balzam za lase deluje na način, da zmanjšuje to naelektrenost in omogoča lažje razčevasanje las.

Lasje potrebujejo vlago

Drugi razlog za naelektrenost las pa se pojavi v primeru, da so lasje preveč suhi in nujno potrebujejo vlago. Ta pojav opazimo v vlažnem okolju, ko se lasje kar naenkrat “napihnejo“. Lasje na tak način vsrkajo vlago, ki jo potrebujejo. Pojav razširitve lasnega vlakna pa pogosto imenujemo kar naelektrenost las.

Lažje razčesavanje – najpomembnejša naloga balzama za lase

Olajšano razčesavanje! Sliši se nemogočeampak je resnično ????

Balzam za lase poskrbi za lažje razčesavanje tako mokrih kot tudi suhih las. Skrivnost se nahaja v sami sestavi balzama, saj vsebuje kationske (pozitivne) spojine, ki omogočajo lažje razčesavanje in ne masti las.

Lasem povrne lesk

Po uporabi so lasje svetleči. Zakaj?

Ker sestavine, ki so v balzamu za lase, na samih laseh tvorijo zaščitni film. Lasje so po uporabi videti bolj zdravi in se posledično tudi bolj svetijo.

Princip strešnikov

Predstavljajte si, da je vaš las zgrajen is klasičnih strešnikov. Če je las poškodovan, pomeni, da ti strešniki “štrlijo” v vse smeri in svetloba se posledično od njih ne odbija enakomerno. V tem primeru rečemo, da so lasje brez leska.

Če pa so strešniki pravilno pokriti, en preko drugega, pa se svetloba odbija enakomerno. Takšen odboj svetlobe pa zaznamo kot sijoče lase, ki posledično tudi izgledajo zdravi.

Primer snovi, ki povečajo lesk las so emolienti. Te sestavine naredijo na laseh vodoodporen film. Med najbolj poznane emoliente sigurno spadajo naravna olja kot so arganovo olje, makadamijevo in kokosovo olje. Poleg naravnih emolientov obstajajo tudi sintezni, ki dajejo lasem še več sijaja, vendar pa za lase niso hranilni.

Valzam za lase vanilija - Uporabnica 02

Kako še izboljšati regeneracijo las

Se ti je že zgodilo, da so bili tvoji lasje tako poškodovani, da bi lahko rekla, da so praktično “uničeni“? V tem primeru ti priporočam, da pri negi las dodatno uporabiš eno izmed spodnjih aktivnih sestavin:

  • keratin
  • proteini svile
  • proteini pšeničnih kalčkov

Aktivne sestavine se nalagajo na poškodovana mesta las. Na tak način boš dosegla bolj zdrav izgled las, saj bo površina le-teh bolj enakomerna.

Uporaba balzama za lase

Priporočam, da balzam za lase naneseš na konice las, počakaš nekaj minut in spereš z vodo.

Balzam nanesi na oprane lase, ki so lahko malce osušeni z brisačo.

Če imaš mastne lase, nanesi balzam res le na konice, če pa so lasje suhi, pa lahko naneseš balzam po vsej dolžini las.  

Nasvet: če želiš doseči efekt maske za lase, pusti balzam delovati vsaj 5 minut.

Na kakšen način pa ti uporabljaš balzam za lase? Trenutno pripravljam nov zapis, v katerem bom opisala možne načine uporabe balzama. Mogoče pa bo prav tvoj način navdušil tudi ostale uporabnice.

1 thoughts on “Zakaj uporabljati balzam za lase?”

  1. Kupila dva balzama kokos in sivko. Oba vonja obožujem, trenutno uporabljam sivko, katera me omamlja z vonjem. Pustim delovati 30 minut, ker mi je vonj res všeč. Po pranju lasje še vedno dišijo, so mehki, se svetijo in enostavno padajo se ne elektrijo. Ni mi žal za nakup in ja priporočam, res je top izdelek.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Scroll to Top