POGOJI POSLOVANJA

Spodnji pogoji urejajo razmerje med vami, našim kupcem, ter nami, eterika.si spletno trgovino. Pogoji so standardni in urejajo stvari, kot so dostava, stroški poštnine, reklamacije, vrnitev izdelkov itd. V primeru, da se s pogoji ne soglašate, vas naprošamo, da nakupa ne opravite. Veseli bomo, če nam tudi poveste, s čim se ne strinjate.

Splošni pogoji spletne trgovine eterika.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu
potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
Upravljalec spletne trgovine je podjetje Anja Vrhovec s.p, Čufarjeva ulica 3, 1280 Vir pri Domžalah
(v nadaljevanju: Podjetje) in si pridržuje pravico do sprememb pogojev.

CENE IN NJIHOVE SPREMEMBE

Vse cene na v spletni trgovini eterika.si so izražene v evrih (€) in ne vsebujejo 22% DDV, saj nismo davčni zavezanci. Gre za redne cene, pri katerih si pridružujemo pravico do njihovega spreminjanja. Vse akcijske cene so jasno označene. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila. V primeru, da se cena izdelka spremeni v času, ko je kupec že opravil nakup ali med obdelavo, velja da kupec plača ceno, ki je navedena v trenutku naročila.

Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak pri navedbi cen. V kolikor pri naročilu opazimo, da je prišlo do napake, Podjetje kupca o tem obvesti in mu ponudi pravilno ceno. V kolikor se kupec s ceno ne strinja, lahko odstopi od pogodbe.
Izdelki so na voljo do prodaje zalog. Fotografije so last spletne trgovine in predstavljajo izdelek, ne pa njegovih lastnosti.

REGISTRACIJA IN SKLENITEV POGODBE

 Pred izvedbo nakupa lahko stranka oz. kupec opravi registracijo v spletni trgovini eterika.si. Registracija omogoča naročanje izdelkov, pregled naročenih izdelkov, unovčevanje kuponov in popustov ter naročanje oz. spremljanje novic. Registrirni uporabnik na svoj elektronski naslov prejme potrditev registracije. Zaradi varnosti podatkov je uporabnik dolžan zagotoviti, da bo v svojem imenu in s svojim geslom dostopal le on oz. pooblaščena oseba.

Kupoprodajna pogodba se sklene v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme na svoj e-poštni naslov sporočilo o potrditvi nakupa). S tem se kupec strinja s Pogoji poslovanja spletne trgovine eterika.si in od tistega trenutka dalje so vsi pogoji in cene potrjeni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.
Vse pogodbe so v slovenskem jeziku in vsebujejo vsa potrebna določila v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Shranjene so na sedežu podjetja.

PREKLIC NAROČILA

Uporabnik lahko v 24 urah od oddaje naročila, brez predhodnega pojasnila, odstopi od kupoprodajne pogodbe, če naročilo še ni bilo odposlano na naslov kupca. Preklic naročil velja le ob predhodnem obvestilu na elektronski naslov info@eterika.si kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki jo je kupec prejel ob potrditvi naročila v svoj elektronski naslov.

PLAČILNI POGOJI

V spletni trgovini eterika.si lahko trenutno naročate oz. plačujete:

– po povzetju: naročilo plačate ob prevzemu pošiljke z gotovino

 – po predračunu

– s plačilom preko PayPala / MasterCard / Visa

DOSTAVA BLAGA

Dostavo naročenega blaga za spletno trgovino opravlja Pošta Slovenije d.d., kurirska služba DPD d.o.o. ali GLS. Spletna trgovina eterika.si ni odgovorna za prekoračen rok dostave ali za morebitno škodo, ki jo ima kupec zaradi zamud pri dostavi.

Dostava se izvrši na naslov kupca, ki je bil naveden ob prijavi oz. naročilu. Stroške dostave krije spletna trgovina eterika.si.
OPOMBA: Pošta Slovenije ob dostavi zaračunava tudi bančno provizijo za plačilo po povzetju.
Znesek provizije je odvisen od označenega zneska, in sicer: do 96,00 EUR znaša provizija 1,05 EUR nad 96,00 EUR do 501,00 EUR znaša provizija 1 % od vrednosti, nad 501,00 EUR znaša provizija 5,01EUR. Stroške provizije krije kupec oz. prejemnik paketa. Če vas ob dostavi pošiljke ne bo doma, vas bo nedostavljeno blago čakalo na vaši pošti. Prevzamete ga lahko v roku 14 delovnih dni.

DOBAVNI ROKI

Spletna trgovina eterika.si si prizadeva, da je blago dostavljeno v 3 do 5 delovnih dneh.
Spletna trgovina bo naročeno blago, ki je na zalogi, odposlala v roku 3 delovnih dni. V kolikor
naročeno blago ni na zalogi, vas bomo osebno (po telefonu ali e-mailu) obvestili o predvidenem dobavnem roku, nato pa se lahko sami odločite o morebitni spremembi naročila.

POTRDITEV NAROČILA

Po oddaji naročila boste prejeli potrditev naročenih izdelkov in skupno ceno in kontakt, ki vam bo na voljo v zvezi z vašim naročilom.

VRAČILO BLAGA

Če je blago že dostavljeno na naslov, ima kupec pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga odstopi od kupoprodajne pogodbe. Pisni odstop je možen prek običajne pošte na naslov podjetja ali preko elektronske naslova info@eterika.si. Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo računa.

Paketni izdelki morajo biti vrnjeni po pošti izključno kot paketna pošiljka, lahko pa jih sam dostavi na sedež podjetja. Stroške vračila kupec krije sam.
Ponudnik vrne celotno kupnino najpozneje v 10 dneh od prejetja vrnjenega blaga na transakcijski račun kupca, če je kupec ponudniku v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in pogoji poslovanja sporočil, da od pogodbe odstopa in je prejeto blago vrnil v zakonskem roku.

REKLAMACIJA

Kupec lahko blago reklamira, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od naročila. Kupec je dolžan blago pregledati in morebitne nepravilnosti sporočiti ponudniku na elektronski naslov info@eterika.si. Kupec ima pravico blago reklamirati v 8 dneh od nakupa z originalnim računom, ki ga pošlje na naslov podjetja in zahteva takojšnjo zamenjavo ali vračilo kupnine.

Reklamirano blago lahko kupec dostavi osebno na sedež podjetja ali ga na stroške ponudnika, v originalni embalaži, pošlje po pošti. Pošiljk z odkupnino brez predhodnega dogovora ne sprejemamo. Če kupec ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, se mu ta vrne na transakcijski račun, najpozneje v 10 dneh.

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, nas pokličite in pričeli bomo z razreševanjem nastale težave. Po dogovoru bomo k vam poslali dostavno službo, ki bo prevzela paket v enakem stanju, kot ste ga prejeli. Po potrebi bo dostavna služba pri vas hitro izpolnila še reklamacijski zapisnik. Skupaj dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v vašo korist v najkrajšem možnem času.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina eterika.si, vsi podatki in slike izdelkov, prikazani na spletni strani, so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez dovoljenja.
Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti. Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak in do spremembe cen.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Izdelki v spletni trgovini so namenjeni in se jih uporablja le za zunanjo, kozmetično uporabo. Odgovornost kupca je, da izdelke uporablja varno in primerno namenu končnega izdelka. Za morebitne posledice nepravilne uporabe je odgovoren izključno kupec izdelkov. Podjetje ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi nastala zaradi napačne uporabe ali neznanja kupca. Podjetje prav tako ne daje nobenih zdravstvenih zagotovil glede učinka ponujenih izdelkov. Izdelki niso namenjeni diagnosticiranju, zdravljenju ali lajšanju kakršnihkoli bolezni ali drugih zdravstvenih težav.

Pogoji poslovanja veljajo od 1.10.2018 do preklica

Zapri meni
3
×

Košarica