Nega barvanih las

Balzam za lase kokos in Lea

Kemični stres!?

Ko si pobarvaš lase, jih izpostaviš kemičnemu stresu. To pomeni, da se pri barvanju las odpre, sprejme barvo in nato se las zapre. Pri procesu sprejema barve se las poškoduje in večkrat ko si lase pobarvaš, bolj so tvoji lasje poškodovani.

Kako lahko preprečiš slamnat izgled las, ki so trdi na otip?

Želja vsakogar je, da se ob uporabi šampona, barva las ohrani čim daljši čas. Večina šamponov vsebuje površinsko aktivne snovi v obliki sulfatov (najbolj pogosta sta natrijev lavril in lavret sulfat), ki lahko dodatno pripomorejo k hitrejšemu bledenju barve za lase.
Priporočam uporabo šamponov, ki vsebujejo blažje površinsko aktivne snovi. Ti šamponi so pogosto označeni, kot sulfate free, kar pomeni, da ne vsebujejo sulfatov.

Lahko se odločiš tudi za uporabo šampona po principu 2 v 1. Ti izdelki so šampon in regenerator v enem. Sama nisem zagovornica uporabe teh izdelkov, saj nobene izmed nalog ne opravljajo z odliko. Boljše je, če uporabljamo dva ločena izdelka, ki sta specializirana za svoj namen.

Čisti lasje. Konec zgodbe?
Ne še!

Balzam za lase

Balzam za lase ti zagotovi zdrav videz, saj se lasje po uporabi balzama bolj svetijo. Poleg tega balzam za lase zniža naelektrenost las, omogoča lažje razčesavanjelubricira in popravi lasno strukturo.

Maska za lase

Maska dobesedno pomeni razvajanje za tvoje lase. Priporočeno je, da jo pustiš delovati med 10 in 30 minut. V tem času maska prodre v lasno strukturo, sestavine maske pa na laseh tvorijo film, ki zapre lasno strukturo. Tvoji lasje bodo po uporabi maske na otip bolj voljni, po videzu pa sijoči in zdravi.

Ali si vedela? Moj balzam za lase lahko uporabiš tudi kot masko. Najboljši učinek boš dosegla, če ga pustiš učinkovati 15 minut.

Naravna olja in silikoni

Naravna olja, kot so arganovo, kokosovo in jojobino olje, vsebujejo hranilne snovi in delujejo regerativno. Uporaba olj bo znižala naelektrenost las in jih naredila bolj zdrave. Alternativa naravnim oljem so tudi silikoni, ki pa zagotavljajo mehkobo las, vendar jih ne nahranijo in ne delujejo regerativno.

Snovi, ki absorbirajo UV svetlobo

Zaradi sevanja UV svetlobe barva las hitreje zbledi. Šamponi, ki vsebujejo UV filtre, pripomorejo k daljši obstojnosti barve las. Uporaba le-teh še posebno priporočljiva v poletnih mesecih, ko smo po navadi največ izpostavljeni UV sevanju.

Če povzamem: barvani lasje so bili izpostavljeni kemičnemu stresu, zato je priporočljiva uporaba negovalnih izdelkov (balzamov ali mask
za lase).

Pri šamponu pa se prepričajte, da ne vsebuje sulfatov, priporočljivo pa je, da vsebuje tudi UV filtre (zlasti poleti, ko je sonce močnejše).

Kako pa si ti do sedaj skrbela za nego svojih las? Si sploh pomislila, da barvani lasje potrebujejo zahtevajo pozornost pri negi?

2 thoughts on “Nega barvanih las”

 1. Pozdravljena Barbara,

  najlepša hvala za vaše lepe besede! <3

  Sem zelo vesela, da vam ustreza moj balzam za lase in obljubim, da se bom še naprej trudila po svojih najboljših močeh.

  Pozdravček,
  Anja

 2. Pozdravljeni.
  Že dalj časa uporabljam šampone brez sulfatov in parabenov.
  Vas balzam je pa poezija. Lasje mehki, se svetijo, so močni. Noter dodam še vaš oljcek in ti je to.
  Hvala, ker res delate za dobro las in ne le za dobiček. Srečno se naprej.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Scroll to Top