Kako pripraviti lase na zimo?

Dolgi lasje pozimi v gozdu

Zima je pred vrati, vendar poleg obilo radosti na snegu, postopanja ob praznično okrašenih stojnicah ter uživanja na smučiščih prinaša tudi izzive. Nizke temperature in veter namreč ne vplivajo obremenjujoče zgolj na tvojo kožo, temveč tudi na lase, čeprav znaki morda niso tako hitro opazni.

Naj bodo tvoji lasje pozimi ustrezno zaščiteni

Glavni izziv za lase v zimskih mesecih predstavlja izpostavljanje nizkim temperaturam zunaj in po drugi strani suh zrak ter toplota v notranjih prostorih. Zaradi tovrstnih nihanj se lasje, še posebej barvani, hitreje izsušijo, kar vodi do lomljenja, občutka slamnatih las ter razcepljenih konic.

Temu se lahko enostavno izogneš s pravilno nego, zato sem zate pripravila pet uporabnih nasvetov, ki jih boš z lahkoto uvedla v svojo rutino nege las.

5 nasvetov za optimalno nego las pozimi

1. Poskrbi za ustrezno nahranjenost las

Pozimi je na prvem mestu pomembno, da svojim lasem zagotoviš dovolj vlage. Tudi strokovnjaki s področja nege las se strinjajo, da je uporaba balzama za lase bistveni del rutine nege las in ga priporočajo vsaj enkrat na teden, pozimi pa ob vsakem pranju. Balzam za lase namreč globinsko prodre v tvoje lase in jih nahrani od znotraj, prav tako pa tudi popravlja poškodovane strukture las in jim zagotovi ustrezno vlažnost. Tako so tvoji lase kos nizkim temperaturam in vsem vremenskim ekstremom, ki jih prinaša zima.

2. Lase operi z mlačno in ne vročo vodo

Izkazalo se je, da je lase bolje kot z vročo vodo prati s hladnejšo vodo, ki neguje naravno strukturo las in jih ne poškoduje že ob pranju, prav tako pa se lasje manj naelektrijo, so bolj sijoči in ohranjajo želeno obliko pričeske.

3. Prilagodi načine oblikovanja pričeske

Pogosto likanje las, kodranje ali dolgotrajno sušenje so v zimskih mesecih še posebej odsvetovani, saj dodatno izsušijo lase in jih naredijo še bolj lomljive. Čudovite kodre lahko dosežeš tudi z drugačnimi pripomočki, na katere naviješ lase in jih hitro osušiš, svilnato gladke lase pa ti pomaga doseči tudi izbira učinkovitega balzama za lase. Toplo priporočam, da se odločiš za naravnega ter tako narediš največ za svoje zdravje.

4. Redno neguj konice las

Pozimi moraš še posebej natančno poskrbeti za redno striženje konic las in jih ustrezno negovati. Zaradi nošenja puloverjev, volnenih šalov in kap poseben izziv predstavlja tudi naelektrenost las, zaradi katere se konice še hitreje razcepijo in so zelo krhke. Bolje kot boš pozimi poskrbela za svoje lase, lepši in bolj zdravi bodo spomladi, ko se zimske razmere umirijo.

5. Dodaj v svojo rutino nege las tudi keratin

Prav gotovo si tudi pozimi želiš imeti sijoče in mehke lase, zato ti priporočam, da preizkusiš eno res izjemno učinkovino keratin, ki ti pomaga doseči ravno to. Keratin je namreč beljakovina, ki igra pomembno strukturno vlogo v laseh, nohtih in koži, saj je njen osnovni gradnik. Lasem zagotavlja elastičnost in oporo, saj so naši lasje v 80 % sestavljeni ravno iz keratinskih vlaken.

Ob dodajanju keratina v šampon ali balzam za lase lahko torej občutno izboljšaš kakovost las in jih okrepiš, za kar ti bodo v hladnih mesecih še posebej hvaležni.

Dekle v snegu

Za konec še najpomembnejši nasvet ????

Skozi lase se tako kot skozi kožo v tvoje telo absorbirajo številne snovi, ki so žal pogosto tudi škodljive. Ravno zato je izjemnega pomena, da se odločiš za naravno nego las brez škodljive kemije, ki pa ti po drugi strani prinaša enako dobre ali še boljše rezultate.

Z izbiro mojega naravnega balzama za lase, ki ti je na voljo v omamnih vonjih sivke, vanilije in kokosa, se lahko posloviš od suhih, poškodovanih in zlomljenih las. 100 % naravni balzam za lase namreč obnavlja razcepljene konice, nahrani tvoje lase in jim povrne lesk.

Preizkusi ga in prepričana sem, da odločitve ne boš nikdar obžalovala.

Tukaj najdeš več o balzamu za lase in lahko opraviš nakup >>>

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Scroll to Top