Z eteričnimi olji nad spomladansko utrujenost

Prišla je pomlad, ki nas s svojo naravno čarobnostjo navdušuje in pripravlja na poletje. Na mojo žalost toplejši dnevi hkrati prinašajo tudi nevšečnosti, kot sta stres in spomladanska utrujenost.

Jo tudi ti že čutiš?

Ne glede na to, koliko stvari opravim v dnevu, bi ob prihodu domov kar malo zadremala na kavču. Grozno, kajne? Verjamem, da si morda tudi ti bolj dovzetna za spremembe letnega časa in si želiš najti pravo rešitev. Ne skrbi, v ndaljevanju ti bom predstavila ravno to.

To je blog zapis, katerega enostavno ne smeš preskočiti.

Kaj je spomladanska utrujenost?

Spomladanska utrujenost pride zaradi spremembe letnega časa, ki pa seveda vpliva na naš organizem. Nekateri so nanjo bolj dovzetni, spet drugi malo manj. Pozimi se zadržujemo v notranjih prostorih in se precej manj gibamo. Poleg tega je na voljo manj vitaminov kot poleti, oblačila, ki jih nosimo, pa so bolj ohlapla. Ko pride pomlad, se to vse spremeni. Posije sonce in kar naenkrat hodimo na sprehode in uživamo v naravi.

Tvoje telo se med zimo navadi na to, da je manj aktivno. Ta sprememba povzroča spomladansko utrujenost. Vem, da se to sliši malce nenavadno. Kdo si ne želi ob lepem vremenu svojega časa preživeti na soncu in zaužiti nekaj vitamina D? Najina volja je eno, telo pa naju včasih ne bo dohajalo…

Lahko pa si pomagaš.

Svojo skrivnost razkrijem v nadaljevanju, še prej pa…

Kdo je bolj in kdo manj dovzeten?

Sklepamo lahko, da so športniki in drugi aktivni ljudje manj dovzetni za spomladansko utrujenost. Tudi tisti, ki pazijo na svojo prehrano nimajo večjih težav, zato si morda letos lahko pomagaš ravno s tem. Seveda pa to ne pomeni, da te spomladanska utrujenost ne bo doletela nikoli več.

Malce več težav bodo imeli tisti, ki niso dovolj aktivni, ali pa se nezdravo prehranjujejo. Sem spadajo tudi tisti, ki trpijo za kronično boleznijo in so bolj dovzetni za podnebne spremembe.

Kako si lahko pomagaš?

Kot sem že omenila, si lahko v prihajajoči pomladi pomagaš z aktivnostmi in bolj raznoliko prehrano. S prehrano je malo težje, saj je na splošno v zimskem letnem času manj “vitaminsko bogate” ponudbe.

Naslednja zadeva pa so eterična olja, na katera prisegam tudi sama. Vsako pomlad me rešijo, saj svojo utrujenost vedno preženem z “poživljajočim” eteričnim oljem in svojim zvestim difuzorjem. Pri premagovanju spomladanske utrujenosti ti lahko pomaga kar nekaj eteričnih olj. Naj ti predstavim tista, ki jih tudi sama najraje uporabljam. Vedno pa te vabim, da si sama ustvariš svoje mnenje z vpogledom v mojo ponudbo.

Evkaliptus

O evkaliptusu si morda kakšno malenkost že zasledila v mojih prejšnjih zapisih na blogu. Naj ti vseeno povem, da je evkaliptus eno izmed najbolj popularnih eteričnih olj, saj ima zelo pozitiven vpliv na tvoje psihično in fizično počutje. Poleg tega, da ti bo pomagal premagati spomladansko utrujenost s spodbujanjem koncentracije in ti zbistril misli, te bo hkrati tudi poživil. Odličen je za blaženje pikov insektov, pomaga pa tudi pri prehladih ter drugih težavah z dihali in pri glavobolih. Več o njem si lahko prebereš tukaj.

Limona

Eterično olje limone je eno izmed mojih najljubših! Zakaj? Njen svež in topel vonj me v trenutku prebudi in navda z energijo. Priljubljeno je tudi v aromaterapiji, kjer se uporablja, da zbistri misli, preprečuje čustvene izbruhe in prinaša vedrino. Znano je tudi po tem, da izboljšuje koncentracijo. Več o eteričnem olju limone si lahko prebereš tukaj.

Čajevec

Eterično olje čajevca poznamo kot eno najbolj varnih eteričnih olj za uporabo. Tudi čajevec ti bo zbistril misli in hkrati povrnil energijo, ter ti podal moč, da boš lažje prenesla prehod zime v pomlad. Seveda ima omenjeno eterično olje pozitiven vpliv na več področjih in je zelo primeren tudi v poletnem času, saj blaži prekomerno potenje. Več njegovih lastnosti lahko prebereš na tej povezavi.

Cimet

Eterično olje cimeta me vedno spomne na božične dni. V resnici je cimet veliko več kot le praznična aroma. S svojim močnim in ostrim vonjem nam namreč dviguje energijo, nas poživi in odganja utrujenost. Hkrati krepi naš spomin in blaži simptome prehlada. Je zelo zanimivo eterično olje, ki nikoli ne razočara. Več si lahko prebereš tukaj.

Citronela

Eterično olje citronele ima veliko prednosti. Pri spomladanski utrujenosti ti pomaga tako, da izboljšuje tvoje razpoloženje in energijo, hkrati pa viša koncentracijo in zbistri um. V primeru, da trpiš za migrenami in pogostimi glavoboli, poskusi z oljem citronele. Več si preberi tukaj.

Eterično olje evkaliptusa - Eterika

Kako lahko uporabim eterična olja?

Podrobno sem o tem že pisala v blog zapisu o difuzorjih, ki so najboljši aparati za aromaterapijo, saj ohranjajo visoko kakovost eteričnih olj. Z uporabo omenjene napravice boš učinke eteričnih olj najbolje izkoristila. Vedeti moraš, da dobro učinkujejo le 100% naravna eterična olja visoke kakovosti. Najdeš jih lahko na moji spletni strani, kjer sem pripravila tudi široko ponudbo kvalitetnih difuzorjev.

Tako. Zdaj veš, kako uspešno nad svojo spomladansko utrujenost. V primeru, da opaziš dlje trajajoče vzorce, ali pa imaš bolj izrazite simptome se prosim posvetuj s svojim zdravnikom!

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Scroll to Top