5 nasvetov, ki na enostaven način preprečujejo težave s kožo

Suha koža na rokah

Po zadnjih raziskavah povprečna ženska na leto utrpi 84 »bad skin days« oz. 84 dni ko se v svoji koži ne počuti dobro. To je skoraj vsak četrti dan!

To je čisto preveč! Zakaj bi se v svoji koži počutile slabo, če pa je recept do uspeha že dobro poznan?

Danes bi s teboj rada delila 5 nasvetov, kako na zelo enostaven način preprečiš težave s kožo.

1. Redno si umivaj obraz

Na koncu dneva, preden se zlekneš v posteljo si ne pozabi umiti obraza. Pri umivanju ne uporabljal agresivnih sredstev. Agresivna sredstva prekomerno odstranijo sebum (vrhnja zaščita kože), ki skrbi, da naša koža ne dehidrira. Posledica uporabe agresivnih sredstev je torej suha in razpokana koža.

2. Pred spanjem na kožo nanesi hranilne sestavine

Koža se ponoči regenerira. Da ji omogočiš čim boljšo regeneracijo, ti priporočam, da nanjo naneseš hranilne sestavine, kot so naravna olja in masla. Le te pa najdeš v naravnih kozmetičnih izdelkih za nego kože. Z nanosom naravnega izdelka boš poskrbela, da bo ponoči koža absorbirala hranilne sestavine in se maksimalno regenerirala.

3. Izogibaj se parabenov

Uporabljaj samo naravne izdelke za nego kože, ki ne vsebujejo parabenov. Dokazano je bilo, da izdelki, ki vsebujejo kemikalije dražijo kožo in lahko povzročijo nekontrolirane izbruhe.

4. Pozanimaj se, kaj nanašaš na kožo

Vedno se pozanimaj o sestavi kozmetičnega izdelka. Poišči izdelek z naravnimi sestavinami. Do željenih rezultatov ti bo pomagala vsebina izdelka in ne atraktivno pakiranje.

5. Pazi kaj zaužiješ

Pij zadostno količino vode in jej zdravo z obilico sadja in zelenjave. Zmanjšan vnos sladkorjev in ostalih ogljikovih hidratov pa ti bo pomagal na poti do zdrave in sijoče polti.

Priznam, da imam sama kar nekaj težav z upoštevanjem zadnjega nasveta. Obožujem namreč čokolaaado. In, ko z njo malce (km… malce) pretiravam, mi koža z rahlo zakasnitvijo sporoči, da ji moram posvetiti več pozornosti. In prav je tako☺️☺️

Kaj pa ti? Ali ti uspeva upoštevati vseh pet nasvetov?

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Scroll to Top