Pravilna nega suhe kože pozimi

Nega kože pozimi

V zimskih mesecih pogosto prejmem vprašanja, kaj storiti za nego suhe kože in katere izdelke uporabiti, zato sem ti na enem mestu zbrala vse najpomembnejše informacije.

Nega suhe kože je pozimi še posebej kritična, saj lahko nepravilno ravnanje kožo še dodatno poškoduje in ti nakoplje številne neprijetnosti. 

Nekaj preventivnih ukrepov lahko sprejmeš brez kakršnih koli izdelkov, saj je pozimi v notranjih prostorih še posebej pomembno zagotoviti dobro vlažnost, kar lahko dosežeš z izparilnikom vode na radiatorju ali kar z vlažnimi brisačami.

Prav tako poskrbi za zadosten vnos tekočine v telo, ki omogoči nemoteno delovanje tvojih celic in neposredno vpliva na povrhnjico kože.

Žal pa pri večini ljudi zgolj zunanji ukrepi niso dovolj, temveč je potrebno za kožo poskrbeti s pravilno nego.

Sama sem razvoju krem za različne namembnosti posvetila ogromno časa in oblikovala specializirane izdelke, ki tvoji koži zares prinesejo opazno spremembo.

V nadaljevanju ti bom predstavila tri ključne izdelke, ki so pozimi nepogrešljivi del moje rutine in rutine številnih uporabnic, ki mi zadovoljno pišejo, da je njihova koža tudi sredi najhujše zime sijoča.

Jutranja in večerna rutina nege suhe kože

Za optimalno nahranjenost tvoje suhe kože je nepogrešljiv izdelek Krema za obraz suha koža, ki je pakirana v izjemno priročni embalaži za enostavno nanašanje in doziranje.

Skrivnost kreme je v njenih sestavinah, ki koži vračajo elastičnost, aktivno spodbujajo obnavljanje celic ter blažijo razdraženost in pordelost kože.

Ključne sestavine so karitejevo maslo za izdatno navlaženost kože in nego mikro poškodb, arganovo olje, bogato z vitaminom E in esencialnimi maščobnimi kislinami za obnavljanje celic in zmanjševanje vnetij, ter glicerin, ki vlaži kožo, ji vrača prožnost ter jo čisti. 

Krema za obraz - suha koža Eterika

Priporočam ti, da zjutraj na očiščeno kožo naneseš tanjši sloj, ki kožo nahrani in jo pripravi na dnevne izzive, zvečer pa si lahko privoščiš izdatnejši nanos, saj bo tako koža med spanjem črpala sestavine in se obnavljala.

Seveda je Krema za obraz suha koža kot vsi izdelki popolnoma naravna, kar pomeni, da na in v svoje telo ne vnašaš nobenih toksinov in drugih škodljivih snovi, temveč telesu zagotoviš popolno nego in nahranjenost. 

Poskrbi tudi za svoje roke

V mrzlih dneh so običajno kljub nošenju rokavic na udaru tudi naše roke, kjer koža še posebej hitro razpoka in povzroči neprijetno srbečico.

V ta namen ti priporočam redno uporabo čudovite, po vaniliji dišeče Kreme za roke, ki nemudoma nahrani kožo, preprečuje poškodbe in vrača elastičnost kože.

Vanjo sem poleg ostalih sestavin združila optimalno kombinacijo karitejevega masla in mandljevega olja, ki ponudita celostno zaščito, v kožo vneseta vse bistvene vitamine ter pomagata ohranjati njeno naravno vlažnost.

SOS pomoč na poti – Krema za roke in obraz

Krema, ki nikakor ne sme manjkati v tvoji torbici, je univerzalna Krema za roke in obraz, ki te bo poleg izjemnih učinkov navdušila še z omamnim vonjem po sočnih malinah.

Primerna je za suho, zrelo, normalno ali razpokano kožo ter takoj po nanosu prinese takojšen občutek olajšanja.

Krema za roke in obraz - Eterika

Glavne sestavine kreme so mandljevo olje, ki zaradi visoke vsebnosti vitaminov A, B1, B2, B6 in E ščiti, mehča in pospešuje obnavljanje razpokane kože.

Dodana sta tudi kokosovo olje za ohranjanje navlaženosti kože ter mangovo maslo, ki optimalno nahrani in okrepi občutljivo kožo ter vsebuje ogromno vitaminov in antioksidantov.

Dodan je še vitamin E, ki zmanjšuje poškodbe in spodbuja obnavljanje celic ter pospešuje celjenje ran.

Izdelke lahko med seboj poljubno kombiniraš, zaradi naravnih sestavin pa so kreme primerne tudi za občutljivejše predele kože.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Scroll to Top