Mojih 5 najljubših jesenskih eteričnih olj

Naravna eterična olja Eterika

1) LIMONA

Aromatična, sladko sveža nota eteričnega olja limone je kot nalašč za jesensko zimske dni. Premaguje slabo voljo, izboljša zbranost in dvigne razpoložanje. Japonski znanstveniki pravijo, da eterično olje limone, razpršeno v zraku (uporaba v difuzorju ali pršilki), za več kot 50 % zmanjša število napak pri delu za računalnikom. Eterično olje limone se pogosto uporablja tudi pri masažah, obkladkih in kopelih, ker pomaga pri popokanih kapilarah, razširjenih venah in limfnih zastojih, spodbuja prebavo in znižuje krvni tlak.

Eterično olje limone BIO - Eterika

Moj nasvet: v 100 ml vode dodajte 5 kapljic limone in 10 kapljic evkaliptusa. Mešanico nalijte v pršilko. Pršilko pred uporabo močno pretresite in odišavite svoje bivalne prostore.

Eterično olje BIO limone najdeš tukaj.


2) CIMET

Cimet me spomni na božični čas, ki ga naravnost obožujem. Praznično vzdušje, dobra volja in v družbi svojih najdražjih. Eterično olje cimeta pričara toplino in veselje. Ima tudi izjemne antiseptične in protimikrobne lastnosti, zaradi česar lahko preko inhalacij ublažimo simptome prehlada.

Eterično olje cimeta - Eterika

Moj nasvet: v 100 ml vode dodajte 5 kapljic eteričnega olja cimeta in 5 kapljic eteričnega olja pomaranče. Mešanico nalijte v difuzor ali pa pršilko. Pred uporabo močno pretresite in prijetno odišavite svoje bivalne prostore.

Opozorilo: eterično olje cimeta je zelo močno, zato se uporablja v nizkih koncentracijah, da ne pride do neželenih reakcij.

Eterično olje cimeta najdeš tukaj.


3) POMARANČA

Sladek vonj pomaranče prinaša sproščenost, dobro voljo in veselje. Je idealno za osvežitev bivalnih prostorov in poživitev delovnega okolja. Lahko jo dodate v vročo kopel, saj vam bo pomagala izločiti toksine iz telesa, izboljšala imunski sistem ter pomirila.

Eterično olje sladke pomaranče BIO - Eterika

Moj nasvet: Naredite osvežilno pršilo, ki vas bo napolnilo z energijo. V 100 ml vode dodajte 10 kapljic eterično olje pomaranče in 5 kapljic eterično poprove mete. Pred uporabo močno pretresite. Uporabo pršila predvsem priporočam v prostorih, kjer delate, saj vam bo dvignil nivo koncentracije.

Eterično olje BIO pomaranče najdeš tukaj.


4) BOR

Še eno izmed nepogrešljivih eteričnih olj v jesensko – zimskem obdobju je bor. Eterično olje bora pomaga pri izločevanju bronhialne sluzi. Pri inhalaciji se gost in lepljiv izloček v pljučih razredči, kar olajša izkašljevanje. Uporablja se tudi pri masaži športnih poškodb in za nego revmatičnih obolenj. Eterično olje bora poživlja krvni obtok, zato je znano, da se v aromaterapiji uporablja za odpravljanje utrujenosti in živčne izčrpanosti. Nepogrešljiv je tudi v savni!

Eterično olje bora BIO - Eterika

Moj nasvet: če imate možnost, ga uporabite v savni v kombinaciji z eteričnim oljem limone. V kolikor savne nimate, pa enako mešanico dodajte v difuzor ali pa si eterično olje bora privoščite v vroči kopeli.

Eterično olje BIO bora najdeš tukaj.


5) EVKALIPTUS

Evkaliptus ima antioksidativno, protimikrobno, insekticidno in repelentno delovanje. Je številka 1 za izboljšanje koncentracije in pri težavah z zamašenim nosom. Uporablja se tudi za blaženje glavobolov ter pri negi zaradi pikov insektov. V aromaterapiji velja, da je prodoren, poživlja, bistri in izboljšuje koncentracijo.

Eterično olje evkaliptusa - Eterika

Moj nasvet: Naredi si inhalator iz eteričnega olja evkaliptusa, ki bo preprečeval zamašen nos in izboljšal koncentracijo.

Eterično olje evkaliptusa najdeš tukaj.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Scroll to Top