Kako pripraviti kožo na poletje?

Punca se sonči na travi

Pomladanski meseci so idealen čas, da kožo ustrezno pripraviš na močnejše poletno sonce ter poskrbiš za njeno nahranjenost in vlažnost.

Na ta način se lahko elegantno izogneš številnim nevšečnostim, kot so suha koža, opekline in lupljenje kože, hkrati pa poskrbiš tudi za privlačen in zdrav videz kože.

V nadaljevanju sem ti pripravila najbolj uporabne nasvete, kako vse to doseči ter kako izkoristiti danosti, ki jih prinašajo pomladni dnevi.

S pilingom do več sijaja

Svojo kožo lahko na enostaven način “pomladiš” in osvežiš kar v udobju domače kopalnice, in sicer z nežnim pilingom, ki odstrani odmrle celice ter poveča prekrvavitev kože.

Priporočam, da ga izvajaš enkrat do maksimalno dvakrat na teden, saj lahko sicer poškoduješ kožo in ne dosežeš želenega učinka.

Piling lahko pripraviš kar sama, na primer iz sladkorja in oljčnega olja, grobo zmlete soli ali kave. Nanašaj ga z nežnimi krožnimi gibi in opazila boš, kako tvoja koža postaja vse bolj gladka.

Po pilingu pa ne pozabi na naravno nego kože s hranilno kremo.

Na sonce postopoma

Zelo pomemben korak je, da začneš kožo na večjo izpostavljenost soncu pripravljati postopoma.

Spomladi je najbolje vsak dan kožo namensko za petnajst do dvajset minut nastaviti soncu, in sicer v dopoldanskem času ali popoldne. Opoldansko sonce je lahko namreč tudi spomladi že preveč močno ter poškoduje kožo.

Zelo ti priporočam tudi uporabo omamno dišeče naravne kreme za hitrejšo porjavitev Poletni džem, ki poskrbi, da tvoja koža prejme tudi vse hranilne snovi, potrebne za nego in zdrav videz kože.

Hidratacija kože

Najbolj ključen korak pri negi kože je ustrezna hidratacija, kar pomeni, da moraš čim bolje poskrbeti, da tvoja koža ostaja dovolj navlažena.

Ravno visoke temperature, sonce in morje dodatno in intenzivno izsušujejo kožo, kar vodi do hitrejšega staranja, luščenja in suhe kože. V tem času ti priporočam, da uporabljaš nekoliko večjo količino kreme za telo ali jo nanašaš pogosteje, prav tako pa nikakor ne pozabi tudi na nego kože na obrazu.

Kaj pa v primeru občutljive kože?

Če imaš občutljivo kožo, ti poletje verjetno prinaša dodatne preglavice.

Občutljiva koža na kombinacijo sonca in slane vode pogosto reagira z izpuščaji ali aknami, kar lahko omiliš s pravilnim pristopom.

Po kopanju v morju si čim prej privošči hladen tuš, izogibaj pa se vroči vodi, ki dodatno razdraži kožo in jo izsuši. Hladen tuš ohladi spodnje plasti kože in s tem preprečuje nastanek aken, izpuščajev in ostalih škodljivih učinkov sonca.

Nato uporabi bogato kremo za telo, ki bo poskrbela za celostno obnovo celic. Najbolje je, da vsebuje naravna masla, kot sta kakavovo maslo, karitejevo maslo, ter kakovostna olja, na primer korenčkovo olje ali olivno olje.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Scroll to Top