5 neresnic o serumih za nego obraza

Nanos nočnega seruma

Ali si tudi ti ena izmed tistih, ki prisegajo na uporabo serumov za obraz? Zagotovo je za njihove pozitivne lastnosti slišalo že veliko ljudi. Pa veš, zakaj je tako zelo pomemben?

Kot že veš, naša koža dnevno potrebuje primerno nego… Serum je skrivnost, ki ti bo pri tem pomagala in tvojo rutino z enim korakom izboljšala.

Kaj serum pravzaprav je?

Serum je koncentriran izdelek aktivnih sestavin, ki je namenjen globji negi tvoje kože. Kožo navlaži, nahranijo in jo varuje bolje kot katerakoli krema. Glavna razlika med njim in kremo je ravno v odstotku sestavin, ki jih vsebujta. Serum vsebuje več manjših molekul, ki prodirajo globje v kožo. Verjemi, da ti bo koža hvaležna, če boš uporabljala serume, saj je njihova tekstura hkrati zelo nežnejša.

Pomemben je način uporabe

Serum v tvojo kožo ravno zaradi majhnih molekul prodira zelo hitro, zato ga moraš nanesti na sveže očiščen obraz. Nanesi ga le zjutraj ali zvečer. Odločitev prepuščam tebi, povem ti le, da različni tipi kože potrebujejo različne stvari. Po nanosu seruma na kožo nanesi tudi kremo, saj bolje deluje v kombinaciji z vlažilnimi produkti.

Neresnice, ki spremljajo serume

Danes na trgu najdeš vse več novih izdelkov, z njimi pa tudi veliko mitov. Sama prisegam na serume kot učinkovit del naše rutine, zato sem danes s teboj želela raziskati in obrazložiti najbolj pogoste mite.

1. Serumi so primerni le za starejše ženske

To nikakor ni res… Naša koža že v poznih dvajsetih začne s proizvodnjo sestavin, ki jih potrebuje za obnovo. Z uporabo lahko zato začneš že takrat. Po 30. letu starosti pa je uporaba še posebej priporočljiva, saj takrat koža začne izgubljati mladosten videz.

2. Serum lahko naneseš pred ali po kremi

Serum nujno nanesi pod kremo, saj vsebje manjše molekule, ki lažje prodirajo v kožo. Če boš kremo nanesla pred serumom, njegova funkcija ne bo učinkovita.

3. Serumi so premočni

Tako, kot poznamo več različnih tipov kože (če želiš najti svojega, klikni tukaj) je na trgu veliko različnih serumov: za hidratacijo, pospešeno obnavljanje, za nečisto kožo… Če dobro poznaš svoj tip kože, boš hitro našla tudi primeren serum.

4. Serum ni primeren za občutljivo kožo

Ne drži – serum je izredno pomemben del rutine za tiste z občutljivo kožo! Nega, ki jo le-ta potrebuje je bolj zahtevna, obnavlja pa se dlje časa.

5. Serumi so precenjeni

Omenjeni produkti omogočajo hitrejše obnavljanje, preprečujejo oz. zavirajo nastanek gub, vračajo hidratacijo in prožnost, pomagajo pri aknasti koži, pri spremembah pigmentacije… Vse to v steklenički, ki je bolj koncentrirana in prodira kar dve plasti globje kot sama krema! Se ti še zdijo precenjeni?

Sama prisegam na serum

Več o mojem nočnem serumu Midnight Beauty si lahko prebereš na tej povezavi – je skrivnost v mali steklenički, ki bo navdušila vsako uporabnico!

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Košarica
Scroll to Top