3 KORAKI ZA PRAVILNO UPORABO SAMOPORJAVITVENIH IZDELKOV

Samoporjavitveni izdelki = hitra in gotova rešitev za vse nas, ki smo bele kot jogurt oz. želimo imeti zagorelo polt brez izpostavljanja soncu.💡

“Ampak, Anja, kaj pa oranžni ten? Pa lise in neenakomerna barva? Madeži na majčkah?” 😱

To so pogosta vprašanja, ki jih dobim v zvezi s samoporjavitvenimi izdelki …

Ker sama verjamem v njihovo moč in mi omogočijo, da sem tudi rjava (in ne več samo rdeča – roke gor vse, ki ste svetlopolte ali imate “pujskov” odtenek kože ✋), so moj nepogrešljiv spremljevalec čez celotno leto.

Kaj so samoporjavitveni izdelki? 

Samoporjavitveni izdelki vsebujejo posebne sestavine, ki po določenem času obarvajo vrhnjo plast kože. Obstajajo različne vrste: npr. kreme, losjoni, pene in spreji za porjavitev. 

Nekateri potrebujejo za obarvanje kože le dobro uro (tj. instant porjavitev), nekateri pa delujejo na zaporednem sproščanju samoporjavitvenih sestavin, pri čemer je porjavitev vidna po več urah.

Glede na koncentracijo teh sestavin je odvisna tudi moč odtenka oziroma porjavitve.

Kako do popolnega, zagorelega tena, brez lis ali oranžnega odtenka?

Uporaba samoporjavitvenih izdelkov SPLOH NI tako zahtevna, kot se morda zdi na prvi pogled. Tudi uspeh je zagotovljen, če slediš trem preprostim korakom, ki ti jih predstavljam v nadaljevanju. 

Si pripravljena na najbolj zagorelo kožo do sedaj? 🏆

PRVI KORAK – priprava in nanos

Samoporjavitvene izdelke vedno nanašaj na očiščeno kožo – po umivanju (oz. če jih želiš uporabiti samo na obrazu, po čiščenju obraza). 

Med umivanjem je priporočljivo narediti tudi piling, da odstraniš odmrlo kožo. Tako bo ten dlje časa ostal in ti samoporjavitvenih izdelkov ne bo potrebno nanašati pogosto. Če uporabljaš oljni piling, bodi pozorna, da ga res zelo dobro spereš, saj koža ne sme biti mastna. 

Po umivanju kožo dobro osuši. Pozor – nikjer ne sme biti niti kapljica vode! 

Pred nanosom samoporjavitvenega izdelka nikakor ne nanašaj kreme, losjona ali olja. Vsi ti izdelki bodo zmanjšali učinkovitost samoporjavitvenih izdelkov in lahko povzročijo neenakomerno porjavelost.

V kolikor uporabljaš samoporjavitvene izdelke za hitro porjavitev je skoraj nujno, da jih nanašaš z rokavico. 👉 Takšni izdelki se zelo hitro primejo kože na dlaneh in tudi z umivanjem ne grejo popolnoma z rok. Tako lahko nastanejo neželeni madeži in oranžne dlani. 

Če si začetnica pri uporabi samoporjavitvenih izdelkov ali pa si želiš bolj enostavno uporabo in nanos, brez nepotrebnih skrbi in dodatnih pripomočkov, priporočam, da preizkusiš samoporjavitveni sprej Summer Glow

Summer Glow - Samoporjavitvena meglica

Summer Glow sprej se preprosto dozira, brez uporabe rokavic ali drugih pripomočkov. 👉Enostavno ga na špricaš po telesu. Sprej po nanosu lahko z dlanmi razmažeš in ker ima počasno delovanje ti bo ostalo dovolj časa, da si dlani umiješ (z milom), preden bo izdelek začel delovati. 

DRUGI KORAK – razvoj barve

Po uspešnem nanosu kreme sledi obdobje, ko se brava razvija. Ta korak je skoraj tako pomemben kot pravilen nanos, tako da ga ne izpusti.

Po nanosu je potrebno počakati, da se izdelek popolnoma vpije/posuši. Časa trajanja je odvisen od tipa izdelka:

  • Najhitreje se vpijejo meglice (kot je Summer Glow),
  • potem sledijo losjoni in moussi, 
  • najdlje pa potrebujejo kreme. 

Summer Glow se popolnoma vpije že po parih minutkah (minutka ali dve), pri ostalih izdelkih pa to lahko traja tudi uro… 

Šele ko se izdelek popolnoma vpije, je čas za druge aktivnosti – priporočam predvsem take, ki ne povzročajo potenja in stika z vodo. 👉To je za razvoj tena brez lis zelo pomembno, saj kapljice vode ali potu lahko odstranijo samoporjavitveni nanos in povzročijo neenakomerno obarvanost. 

Če si iskala izgovor, da se usedeš na kavico, primeš v roko dobro knjigo ali poskrolaš po Instagramu in TikToku, je zdaj pravi trenutek – izkoristi ga. 😉 Sama ga najraje nanšam zvečer, tik pred spanjem. 

Ko izdelek opravi svoje in si ga pustila delovati potreben čas (odvisno od tipa izdelka, kot sem opisala zgoraj v alinejah) se je končno razvila tako želena zagorela barva.

Razlika med instant samoporjavitvenimi izdelki in samoprojavitvenimi izdelki s postopnim/počasnim sproščanjem:

Pri izdelkih za instant porjavitev je ponavadi potrebno ponovno tuširanje, da speremo izdelek s kože in šele potem vidimo pravo barvo. Pri uporabi izdelkov, pri katerih se sestavine sproščajo postopoma (kot je Summer Glow) pa ponovno tuširanje ni potrebno.

Te izdelki med razvijanjem barve navadno tudi ne puščajo madežev na oblačilih, instant self trenerji pa jih (gredo pa madeži – po mojih izkušnjah – pri pranju brez težav z oblačil).

Prav tako pa imajo izdelki s postopnim sproščanjem tudi manj izrazit vonj. Instant samoporjavitveni izdelki pa pri razvoju barve povzročajo kar močan, specifičen vonj (ki marsikoga lahko tudi zmoti – ne pa vse). 

TRETJI KORAK – zagotavljanje obstojnosti tena

Pika na I k lepi, zagoreli koži? Nega kože po samoporjavitvi! 

Koža se namreč konstantno obnavlja in zato se odmrle celice luščijo. Poleg tega samoporjavitveni izdelki lahko dodatno izsušijo kožo. 

Eterikina samoporjavitvena meglica Summer Glow vsebuje vse potrebne sestavine za zagotavljanje obstojnosti tena in nego kože. Vsebuje vlažilce, ki kožo oskrbijo s potrebno vlago. Posebna formula vsebuje kompleks provitamina B5, glicerola in hialuronske kisline.  

Da pa bo zagorel ten obstojen dlje časa, priporočam, da se vsak dan res dobro namažeš s kremo ali losjonom.

👉Uporabiš lahko Summer Jam ali kremno kakavovo maslo. Tvoja polt bo tako lepša in zagorelost boljše vidna. 

Obstojnost barve je odvisna tudi od “drgnjenja” oblačil ob kožo. Tam, kjer je drgnjenja več, ten prej izgine (npr. kjer naramnice nederčka drgnejo ramena, bo ten izginil prej).

Ker se koža obnavlja, pa je potrebno barvo redno osveževati. Po cca 5 dneh (+/- kakšen dan ali dva, odvisno od hitrosti obnove celic tvoje kože) priporočam ponovno uporabo samoporjavitvenega izdelka za osvežitev tvoje lepe, rjave barve. 

Vidiš, 1-2-3 in tvoja koža je zagorela, brez izpostavljanja soncu! Enostavno, kajne?  

Tako, to so moji nasveti in navodila za popolno porjavitev, brez izpostavljanja soncu. 

Kot vidiš, dela sploh ni veliko in pot do čudovite zagorele polti je res preprosta. Samo pravilno se moraš lotiti in uspeh je zagotovljen. ✨

S pravilnim izborom izdelkov, boš lahko celotno leto imela lepo zagorelo polt, kot da si ravno pripotovala iz tropskih krajev. Le kdo se brani teh zavidljivih pogledov? 😉🌴

Košarica
Scroll to Top