Zakaj uporabljati balzam za lase?

Zakaj uporabljati balzam za lase 01

Ali tudi ti zavidaš igralkam v TV reklamah, ker imajo gladke in popolne lase? Seveda ta učinek dosežejo s pomočjo balzama za lase! Sedaj ko poznaš njihovo skrivnost, ti bom v nadaljevanju obrazložila zakaj sploh uporabljati balzam za lase.

Osnovne naloge balzama za lase

  1. Zmanjša trenje med lasmi;
  2. Omogoča lažje razčesavanje;
  3. Zmehča lase
  4. Lase naredi bolj svetleče
  5. Lasje po uporabi postanejo so bolj ˝ubogljivi˝

Le katera se ne bori z naelektrenostjo svojih las?

Obstajata več razlogov za naelektrenost las, ki tudi mene vse prevečkrat spravlja ob živce.

Česanje z glavnikom

Pri česanju las se naboj, ki ga imajo lasje, prenese na glavnik. Enak naboj na glavniku in laseh pa pomeni, da se lasje in glavnik med seboj odbijajo, kar pa mi zaznamo kot naelektrenost las.

Balzam za lase deluje na način, da zmanjšuje to naelektrenost in omogoča lažje razčevasanje las.

Lasje potrebujejo vlago

Drugi razlog za naelektrenost las pa se pojavi v primeru, da so lasje preveč suhi in nujno potrebujejo vlago. Ta pojav opazimo v vlažnem okolju, ko se lasje kar naenkrat “napihnejo“. Lasje na tak način vsrkajo vlago, ki jo potrebujejo. Pojav razširitve lasnega vlakna pa pogosto imenujemo kar naelektrenost las.

Lažje razčesavanje - najpomembnejša naloga balzama za lase

Olajšano razčesavanje! Sliši se nemogoče, ampak je resnično 🙂

Balzam za lase poskrbi za lažje razčesavanje tako mokrih kot tudi suhih las. Skrivnost se nahaja v sami sestavi balzama, saj vsebuje kationske (pozitivne) spojine, ki omogočajo lažje razčesavanje in ne masti las.

Lasem povrne lesk

Po uporabi so lasje svetleči. Zakaj?

Ker sestavine, ki so v balzamu za lase, na samih laseh tvorijo zaščitni film. Lasje so po uporabi videti bolj zdravi in se posledično tudi bolj svetijo.

Princip strešnikov

Predstavljajte si, da je vaš las zgrajen is klasičnih strešnikov. Če je las poškodovan, pomeni, da ti strešniki “štrlijo” v vse smeri in svetloba se posledično od njih ne odbija enakomerno. V tem primeru rečemo, da so lasje brez leska.

Če pa so strešniki pravilno pokriti, en preko drugega, pa se svetloba odbija enakomerno. Takšen odboj svetlobe pa zaznamo kot sijoče lase, ki posledično tudi izgledajo zdravi.

Primer snovi, ki povečajo lesk las so emolienti. Te sestavine naredijo na laseh vodoodporen film. Med najbolj poznane emoliente sigurno spadajo naravna olja kot so arganovo olje, makadamijevo in kokosovo olje. Poleg naravnih emolientov obstajajo tudi sintezni, ki dajejo lasem še več sijaja, vendar pa za lase niso hranilni.

Kako še izboljšati regeneracijo las

Se ti je že zgodilo, da so bili tvoji lasje tako poškodovani, da bi lahko rekla, da so praktično “uničeni“? V tem primeru ti priporočam, da pri negi las dodatno uporabiš eno izmed spodnjih aktivnih sestavin:

  • keratin
  • proteini svile
  • proteini pšeničnih kalčkov

Aktivne sestavine se nalagajo na poškodovana mesta las. Na tak način boš dosegla bolj zdrav izgled las, saj bo površina le-teh bolj enakomerna.

Uporaba balzama za lase

Priporočam, da balzam za lase naneseš na konice las, počakaš nekaj minut in spereš z vodo.

Balzam nanesi na oprane lase, ki so lahko malce osušeni z brisačo.

Če imaš mastne lase, nanesi balzam res le na konice, če pa so lasje suhi, pa lahko naneseš balzam po vsej dolžini las.  

Nasvet: če želiš doseči efekt maske za lase, pusti balzam delovati vsaj 5 minut.

Na kakšen način pa ti uporabljaš balzam za lase? Trenutno pripravljam nov zapis, v katerem bom opisala možne načine uporabe balzama. Mogoče pa bo prav tvoj način navdušil tudi ostale uporabnice 🙂

Dodaj odgovor

Povzetek
Zakaj uporabljati balzam za lase?
Naslov članka
Zakaj uporabljati balzam za lase?
Povzetek
Te zanima kako do gladkih in popolnih las? Skrivnost je v balzamu za lase! V nadaljevanju razkrivam zakaj sploh uporabljati balzam za lase!
Avtor
Lastnik bloga
Eterika.si
Logotip
Zapri meni
×

Košarica