Mojih 5 najljubših jesenskih eteričnih olj

Mojih 5 najljubših jesenskih eteričnih olj

1) ATLAŠKA CEDRA

Aromatična, sladko lesna nota eteričnega olja cedre je kot nalašč za jesensko zimske dni. Premaguje slabo voljo ter pomirja. Pravijo, da deluje tudi kot naravni afrodiziak in se velikokrat pojavi v moški kozmetiki. Blagodejno deluje na dihalne poti in se uporablja pri prehladih.

Moj nasvet: v 100 ml vode dodajte 10 kapljic atlaške cedre in 4 kapljice bora. Mešanico nalijte v difuzor ali pa pršilko. Pršilko pred uporabo močno pretresite in odišavite svoje bivalne prostore.


2) LUBJE CIMETA

Cimet me spomni na božični čas, ki ga naravnost obožujem. Praznično vzdušje, dobra volja in v družbi svojih najdražjih. Eterično olje cimeta pričara toplino in veselje. Ima tudi izjemne antiseptične in protimikrobne lastnosti, zaradi česar lahko preko inhalacij ublažimo simptome prehlada.

Moj nasvet: v 100 ml vode dodajte 5 kapljic eteričnega olja cimeta in 5 kapljic eteričnega olja pomaranče. Mešanico nalijte v difuzor ali pa pršilko. Pred uporabo močno pretresite in prijetno odišavite svoje bivalne prostore.

Opozorilo: eterično olje cimeta je zelo močno, zato se uporablja v nizkih koncentracijah, da ne pride do neželenih reakcij.


3) SLADKA POMARANČA

Sladek vonj pomaranče prinaša sproščenost, dobro voljo in veselje. Je idealno za osvežitev bivalnih prostorov in poživitev delovnega okolja. Lahko jo dodate v vročo kopel, saj vam bo pomagala izločiti toksine iz telesa, izboljšala imunski sistem ter pomirila.

Moj nasvet: Naredite osvežilno pršilo, ki vas bo napolnilo z energijo. V 100 ml vode dodajte 10 kapljic eterično olje pomaranče in 5 kapljic eterično poprove mete. Pred uporabo močno pretresite. Uporabo pršila predvsem priporočam v prostorih, kjer delate, saj vam bo dvignil nivo koncentracije.


4) BOR

Še eno izmed nepogrešljivih eteričnih olj v jesensko – zimskem obdobju je bor. Eterično olje bora pomaga pri izločevanju bronhialne sluzi. Pri inhalaciji se gost in lepljiv izloček v pljučih razredči, kar olajša izkašljevanje. Uporablja se tudi pri masaži športnih poškodb in za nego revmatičnih obolenj. Eterično olje bora poživlja krvni obtok, zato je znano, da se v aromaterapiji uporablja za odpravljanje utrujenosti in živčne izčrpanosti. Nepogrešljiv je tudi v savni!

Moj nasvet: če imate možnost, ga uporabite v savni v kombinaciji z eteričnim oljem limone. V kolikor savne nimate, pa enako mešanico dodajte v difuzor ali pa si eterično olje bora privoščite v vroči kopeli.


5) EVKALIPTUS

Evkaliptus ima antioksidativno, protimikrobno, insekticidno in repelentno delovanje. Je številka 1 za izboljšanje koncentracije in pri težavah z zamašenim nosom. Uporablja se tudi za blaženje glavobolov ter pri negi zaradi pikov insektov. V aromaterapiji velja, da je prodoren, poživlja, bistri in izboljšuje koncentracijo.

Moj nasvet: Naredi si inhalator iz eteričnega olja evkaliptusa, ki bo preprečeval zamašen nos in izboljšal koncentracijo.

Dodaj odgovor

Zapri meni
×

Košarica