Kreme za hitrejšo porjavitev

Kreme za hitrejšo porjavitev

Krema za hitrejšo pridobitev zagorele poleti NI samoporjavitvena krema. To pomeni, da če želimo pridobiti zagorelo polt, se moramo izpostaviti sončnim žarkom. Izpostavitev močnim sončnim žarkom brez ustreznega zaščitnega faktorja pa se na koži kaže kot opekline (UVB žarki) in pospešeno staranje kože (UVA žarki). Večina izdelkov za hitrejše pridobivanje zagorele poleti ima nizko UV zaščito ali pa je nima, saj nimajo dodanih UV filtrov, kot izdelki za zaščito pred soncem. Zaščitni faktor, ki se nahaja v teh izdelkih je popolnoma naraven in je rezultat uporabe ustreznih olj in masla, ki sama po sebi varujejo pred UV žarki in imajo svoj zaščitni faktor.

Vseeno pa se je dobro držati pravila, da se od 11. do 16. ure ne izpostavljamo sončni svetlobi oziroma se dodatno zaščitimo s kremo, ki vsebuje visok zaščitni faktor (sončna krema) ali pa oblečemo oblačila, ki odbijajo sončne žarke. 

Torej, kaj so ključne sestavine teh izdelkov ter kako poskrbijo za hitrejše pridobivanje zagorele polti?

To so naravna rastlinska olja in masla.


KAKAVOVO MASLO

Uporabljali so ga že naše babice in dedki. Kakavovo maslo nevtralizira škodljivi vpliv prostih radikalov, ki se tvorijo med sončenjem. Spodbuja tudi tvorbo melanina, kožnega pigmenta, ki absorbira UV žarke in predstavlja naravno zaščito telesa pred njimi. Večje količine melanina v povrhnjici kože pa se navzven kažejo kot zagorelost, zato nanos kakavovega masla na soncu daje koži porjavel ten, hkrati pa jo naredi mehko in voljno.


OLJČNO (OLIVNO) OLJE

Olivno olje vsebuje zelo veliko antioksidantov, kar pozitivno in varovalno deluje na naše telo, sestava olivnega olja pa je zelo podobna sestavi kislin v našem telesu, zato človeški organizem olivno olje presnavlja lažje kot večino drugih olj in  maščob. Nežno vas varuje proti sončnim žarkom (zaščitni faktor 2-8) in vaši koži podari sun kissed look (videz lepe porjavele polti) in ga pomaga vzdrževati daljši čas.

KARITEJEVO MASLO

Karitejevo maslo pa je zaradi vsebnosti nenasičenih in nasičenih maščobnih kislin, provitaminom A, vitaminom E in alantoinom, idealno tudi za nego suhe in zrele kože, saj kožo vlaži in ji vrača prožnost. Nudi pa tudi rahlo zaščito pred sončnim žarki (SPF 3-7). Vašo kožo vlaži in neguje in preprečuje lupljenje kože po opeklinah.


KORENČKOVO OLJE

Bogato z betakarotenom, ki pospešuje celjenje poškodb zaradi UV žarkov in posledično preprečuje prehitro staranje kože zaradi izpostavitvi soncu. Pospešuje in ohranja naravno zagorelost, zato ga najdemo v večini izdelkov za hitrejše pridobivanje zagorele polti. Ima intenzivno oranžno barvo.

Poleg tega, da našteta olja vsebujejo naravni zaščitni faktor, so ta olja bogata z različnimi antioksidanti, ki kožo ščitijo in ostalimi komponentami, ki našo kožo nahranijo. Ob dolgotrajni uporabi teh sestavin nam bo koža hvaležna, kar nam bo povrnila z zdravim in sijočim izgledom, na otip pa bo gladka in mehka.


Na kaj moram biti pozoren pri nakupu izdelka za hitrejšo porjavitev?

Če kupujete (naravni) izdelek za hitrejšo porjavitev se izogibajte izdelkom, ki vsebujejo naftne derivate. To so vazelin, tekoči parafin in ostali, ki se skrivajo za imeni Vaselinum, Petrolatum, Parafinum liquidum, Petroleum… 

Naftni derivati ponavadi predstavljajo več kot polovico celotne kreme!

Njihova funkcija na koži pa ni nič kaj dobrodošla v poletnih mesecih, saj kožo le zaprejo (naredijo neprepustno) in je nič ne »nahranijo«, saj ne vsebujejo koži uporabnih hranil.
Pravtako, pa se je dobro izogibati sestavinam kot je dihidroksiaceton (DHA) ali eritruloza, saj to pomeni, da gre za samoporjavitveni izdelek. Izdelki naj ne vsebujejo umetnih barvil, saj so popolnoma nepotrebna. Lepo oranžno barvo kreme, nam da že korenčkovo olje.

Na kratko: izdelki za hitrejše pridobivanje zagorele polti delujejo, če je v njih ustrezna kombinacija naravnih olj in masla. Vendar se vseeno sončite pametno (uporaba dodatnega zaščitnega faktorja)! Izogibajte se naftnim derivatom in izberite izdelke, ki vsebujejo zgoraj naštete sestavine. Na tak način pred in po sončenju koži ponudite najboljšo hranilno in vlažilno nego, le ta pa vam bo to povrnila z lepim zagorelim izgledom. 

V moji spletni trgovini www.eterika.si imam na voljo tudi kremo za hitrejšo in intenzivnejšo zagorelost: Poletni džem. Odlikuje ga kremna tekstura in bogata vsebnost olj, ki se lepo vpije in ne pušča mastne kože. Dodan je tudi glicerin, ki vašo kožo izdatno navlaži! Tropski vonj manga pa zapelje vaše čute. 

Krema ne vsebuje naftnih derivatov, parabenov, silikonov ali umetnih barvil.

Dodaj odgovor

Zapri meni
0
×

Košarica